Dilluns 10 al dijous 13 d’abril de 2017, a la Provença sota el títol de: «MONUMENTS MEDIEVALS A LA PROVENÇA».
Dilluns, dia 10: Sortida de Barcelona en direcció a Tarascó, Tarascon (en occità i en francès). Castell gòtic de Tarascó segle XV. Pont del Gard, Pont du Gard (en francès) aqüeducte romà construït entre els anys 40-70 dC. Poblet d’Usès (en occità), Uzès (en francès), antiga Catedral de sant Teodoric, construïda a partir de 1190, només resta original el campanar circular, la Torre Finestrella..
Dimarts, dia 11. Matí: Sant Romieg de Provença, Saint- Rémy – de – Provence (francès). Cenotafi dels Julis i Arc de Triomf, monuments de l’antiga ciutat romana de Glanum, origen de l’actual Sant Romieg de Provença. Monestir Sant Pau de Mausola, Monastère de Saint Paul de Mausole (francès), canònica que va tenir activitat entre el 1080 i 1317, posteriorment va ser ocupada per frares franciscans, que en van fer un hospital. Vincent van Gogh hi va estar de maig de 1889 a maig de 1890.
Tarda: Vilanova d’Avinyó, Vilanòva d’Avinhon (occità), Villeneuve-lès-Avignon (francès): Musée Pierre-de-Luxembourg, on es conserva el “Retaule de la Coronació de la Mare de Déu” d’Enguerrand Quarton. Cartoixa de Nostra Dama de la Vall de la Benedicció, Chartreuse Notre-Dame du- Val-de-Bénédiction (en francès) de Vilanova d’Avinyó. Capella de Sant Gabriel de Tarascó, segle XII, prop de Tarascó.
Dimecres, dia 12. Visita de la ciutat d’Avinyó i dels seus monuments: Palau dels Papes, segle XIV i Musée du Petit Palais
Dijous, dia 13. MATÍ: Abadia cistercenca de Nostra Dama de Senhanca (en occità), Abbayé de Notre-Dame de Sénanque (en francès), fundada el 1141 per monjos cistercencs i consagrada el 1178; des de 1988 hi viu una comunitat de monjos cistercencs. Avinyó i retorn a Barcelona.